Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Strop van enkele tonnen dreigt voor geplande Valkenswaardse sociale huurhuizen

VALKENSWAARD - Voor woningstichting Woningbelang dreigt een strop van enkele tonnen als de zestien sociale huurwoningen aan de Stakenborgakker in Valkenswaard niet op tijd worden gebouwd. ,,We moeten de vaart er in houden en niet onnodig tijd verliezen.”

De Valkenswaardse woningcorporatie loopt een fikse korting van de rijksoverheid mis als de huizen niet vóór 1 januari 2022 klaar zijn. Mocht die datum niet worden gehaald, dan dreigt volgens directeur Rob Möhlmann ook de financiële haalbaarheid van het hele plan in gevaar te komen. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.