Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

TBS’er verdacht van gewelddadige verkrachting vrouw uit Valkenswaard

DEN BOSCH - De 41-jarige Toby van E. die eerder veroordeeld werd voor huiselijk geweld, mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw en daarvoor een celstraf en TBS onder voorwaarden kreeg opgelegd, moet opnieuw vijf jaar de cel in. Ook moet hem TBS, maar nu met dwangverpleging, worden opgelegd. 

Dat vindt het Openbaar Ministerie in Den Bosch. Van E., afkomstig uit Bemmel,  zou in het weekend van 14 en 15 april van dit jaar zijn toenmalige vriendin in haar woning in Valkenswaard hebben mishandeld, met de dood bedreigd en meermalen verkracht. De man moest maandag voorkomen en ontkent alles: de seks die zij die avond en nacht hadden gehad, zou vrijwillig zijn geweest.

De Valkenswaardse vluchtte 's ochtends in pyjama de woning uit, samen met haar twee jonge kinderen. In het ziekenhuis liet zij zich behandelen aan haar verwondingen. Onder meer had ze een diepe snee in haar wang; volgens de verdachte het gevolg van een val tegen een tafel. Ook zat ze onder de blauwe plekken. In de woning werden veel bloedsporen aangetroffen. 

Advocaat mr. Wendy Alberts pleitte voor vrijspraak omdat er onvoldoende bewijs was. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.