Jack van Hoof, Carin van Hout, Theo Laurijsen, Hans de Kinderen, Betke Luybregts en Hans van Leeuwen (v.l.n.r.) van het Broederschap der Handelse Processie met relikwieën uit hun verzameling
Volledig scherm
PREMIUM
Jack van Hoof, Carin van Hout, Theo Laurijsen, Hans de Kinderen, Betke Luybregts en Hans van Leeuwen (v.l.n.r.) van het Broederschap der Handelse Processie met relikwieën uit hun verzameling © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Tentoonstelling Broederschap der Handelse Processie in Valkenswaard: van vaandels tot koektrommels

VALKENSWAARD - In Valkenswaard is de Handelse Processie al eeuwen een begrip. Tijd voor een tentoonstelling van dit bijzondere fenomeen.

‘We hebben al langer de wens om iets te gaan doen met alles wat we in de loop der jaren verzameld hebben”, vertelt Hans de Kinderen, president van het Broederschap der Handelse Processie. ,,We hebben een zolder vol met allerlei materialen die te maken hebben met de Handelse Processie. En het is zo zonde om die niet te kunnen laten zien.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.