Volledig scherm
Jac Mollen in kantoorboekhandel Priem in Valkenswaard (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Toekomst boekhandel Priem in Valkenswaard onzeker

VALKENSWAARD - De leiding van de vermaarde Valkenswaardse boekhandel Priem beraadt zich op de toekomst. Met de keuze uit voortzetting op een andere manier of definitief sluiten. Eind september valt de beslissing.

Vanaf komende vrijdag 13 september was al een vakantiesluiting gepland door het personeel van boekhandel Priem. Leidinggevende Jac Mollen gaat in die periode met adviseurs bezien wat de beste oplossing is voor de toekomst. ,,Zo gaan we niet verder. Het gaat gewoon niet goed met het bedrijf.”

Mollen geeft aan dat in ieder geval in eerste instantie bekeken wordt of en hoe het bedrijf voortgezet kan worden. Het is mogelijk dat de boekhandel door iemand anders wordt overgenomen. Zo niet, dan is een voortzetting op een andere manier ook nog een optie. Mollen noemt als mogelijkheden een afgeslankte vorm of misschien een aangepast assortiment. Zijn deze opties niet haalbaar, dan volgt een definitieve sluiting. Mollen noemt dat scenario een drama.

Dat zou betekenen dat een bijzondere winkel uit het Valkenswaardse straatbeeld verdwijnt. De (kantoor-)boekhandel is in 1953 gestart aan de Eindhovenseweg, in eerste instantie in een wat kleiner pand. Na enkele jaren werd de huidige winkel betrokken. Mollen (60) is al 41 jaar actief in het bedrijf. Sinds twintig jaar is hij medeleidinggevende. Naast een gewone boekhandel was Priem gedurende een lange periode de leverancier van schoolboeken van plaatselijke onderwijsinstellingen.