Noud van Herk is al 29 jaar DJ tijdens Piet Jan Knortoernooi in Valkenswaard
Volledig scherm
PREMIUM
Noud van Herk is al 29 jaar DJ tijdens Piet Jan Knortoernooi in Valkenswaard © FotoMeulenhof

Trouwring af op PietJanKnor-toernooi in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Voor veel hockeyers vindt komend weekend voor de veertigste keer hét toernooi van het jaar plaats; PietJanKnor. Een driedaags evenement vol feest, hockey en uitbundigheid. ,,Het heeft een beetje een carnavaleske sfeer”, vertelt Noud van Herk, dj tijdens het toernooi. ,,En inderdaad, het gaat er nogal ruig en wild aan toe.”

Uit het hele land komen teams naar Valkenswaard en waar in eerste instantie het hockey op de voorgrond staat, blijkt voor veel mensen vooral ook het hoge feestgehalte een belangrijke reden om te komen. ,,Het verschilt heel erg per team hoe fanatiek ze zijn met hockey. Het ene team staat te stuiteren op het veld om te mogen spelen, en een ander team moet je drie keer roepen voordat ze eens naar het veld geslenterd komen”, vertelt Van Herk lachend.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.