Volledig scherm
De jaarlijkse Truckrun door de Kempen © Jean Pierre Reijnen

Truckrun Valkenswaard heeft plaats voor nieuwe bijrijders

VALKENSWAARD - Bij Truckrun Valkenswaard zijn plotseling zestig bijrijdersstoelen vrijgekomen. Nieuwe belangstellenden kunnen zich melden.

De Truckrun Valkenswaard wordt plotseling geconfronteerd met bezettingsproblemen van de bijrijdersstoelen in de trucks. Een regionale zorgorganisatie heeft immers de deelname van zestig mensen afgeblazen. De Truckrun, met start en finish op industrieterrein Schaapsloop, vindt plaats op zaterdag 21 september.

Organisator Toon van Daal geeft nadrukkelijk aan dat hij niet wil ingaan op de vraag om welke instelling het hier gaat en waarom zij heeft afgezegd. Van Daal: ,,Maar we hebben nu wel een acuut probleem. In één klap moeten we proberen om zestig bijrijdersplaatsen opnieuw bezet te krijgen."

De organisatie wil graag vasthouden aan het aantal trucks. De deelname van vierhonderd chauffeurs staat al sinds begin maart vast. ,,Mensen die als bijrijder willen meegaan, kunnen zich direct melden." Van Daal wijst er wel op dat hij voor de komende jaren meteen een streep gezet heeft door de naam van de betreffende organisatie.

Voor deze manifestatie staan jaarlijks truckers klaar om mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking een zorgeloze vrachtwagendag te bezorgen. De Truckrun trekt over een afstand van ongeveer zeventig kilometer door een deel van de Kempen. Vertrek en aankomst zijn op het MCB-terrein aan de Vest te Valkenswaard. Aansluitend is er een muziekfeest voor alle deelnemers, hun begeleiders, de chauffeurs en belangstellenden. De toegang is gratis. 

Mensen met een beperking kunnen zich voor deelname nog aanmelden bij de Stichting Truckrun Valkenswaard via truckrunvalkenswaard.nlinfo@truckrunvalkenswaard.nl of 06-25230577.