Volledig scherm
PREMIUM
VALKENSWAARD - Trudie Wijnen heeft het haar persoonlijke missie gemaakt om om te laten zien hoe leuk en ontspannend breien kan zijn. Ze heeft een breiclub voor jonge hippe mensen opgezet en wil haar grote liefde voor mooie garens en breien delen. © Jean Pierre Reijnen

Trudie heeft een breiclub voor hippe mensen: ‘Breien is als meditatie’

VALKENSWAARD – Wie denkt dat ‘insteken, draad omslaan, doorhalen, af laten gaan’ een mantra is voor gepensioneerden en bejaarden, hoeft alleen maar even naar de kunstwerken van Trudie Wijnen te kijken. In haar Valkenswaardse studio wil ze haar liefde voor het ambacht delen.

Trudie Wijnen heeft het haar persoonlijke missie gemaakt om te laten zien hoe leuk en ontspannend breien kan zijn. Ze heeft  Breiclub Sixty Ply Candies opgericht waarmee ze hippe mensen hoopt te enthousiasmeren en haar grote liefde voor mooie garens en ontwerpen kan overbrengen. Wijnen is al dertig jaar als zelfstandige actief in de wereld van mode en styling maar is na diverse avonturen in de modewereld terug bij waar het allemaal begon: het ambacht van kleding ontwerpen en maken. ,,Veel vrouwen durven er vaak niet voor uit te komen dat ze breien, het wordt vaak gezien als stoffig. Maar ik wil juist laten zien hoe ontspannend en leuk het kan zijn. Het is meditatie en brengt mijn hoofd, dat altijd vol zit, tot rust.”