De afvalcontainers in het Jorisdal in Dommelen zijn met tuintjes aangekleed om zo illegale bijzet te ontmoedigen.
Volledig scherm
De afvalcontainers in het Jorisdal in Dommelen zijn met tuintjes aangekleed om zo illegale bijzet te ontmoedigen. © nvt

Tuintjes tegen afvaldump bij containers Dommelen

DOMMELEN - In de strijd tegen de illegale dump van rommel bij de ondergrondse afvalcontainers bij De Belleman in Dommelen heeft de gemeente Valkenswaard tuintjes aangelegd rondom de bakken. 

De gemeente hoopt op deze manier een signaal af te geven aan inwoners om de omgeving netjes te houden. Vergelijkbare initiatieven zouden elders in het land goede resultaten hebben opgeleverd. De tuintjes zijn betaald uit het fonds dat de afvalindustrie beschikbaar stelt voor het treffen van maatregelen tegen zwerfafval.

Ergernis

De ondergrondse afvalcontainers hebben sinds de plaatsing vorig jaar veel ergernis opgeleverd. Omdat het pasjessysteem niet goed werkte, dumpten bewoners hun afval illegaal naast de bakken waar een rotzooi ontstond. De containers vertoonden verschillende gebreken, waarna wethouder Theo Geldens (H&G) in maart dit jaar aankondigde dat de bakken vervangen zouden worden. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.