Bas Coppelmans in zijn zaak aan de Nieuwe Waalreseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas Coppelmans in zijn zaak aan de Nieuwe Waalreseweg. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Twijfel over uitbreidingplan tuincentrum in Valkenswaard

DEN HAAG - De vereniging Groen en Heem hoopt dat de Raad van State de gemeente Valkenswaard terug naar de tekentafel stuurt, om nog eens goed naar het bestaande uitbreidingsplan voor Tuincentrum Coppelmans te kijken.

Want dat plan rammelt in ogen van Groen en Heem aan alle kanten, betoogde haar raadsman maandag tijdens een rechtszaak in Den Haag. Zo zouden gemeente en Coppelmans onvoldoende rekening houden met de natuur en cultuurhistorische waarden op en rond het tuincentrumterrein.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.