Het bouwbord dat destijds was geplaatst voor de beoogde wijk Dommelkwartier aan Hoppenbrouwers in Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bouwbord dat destijds was geplaatst voor de beoogde wijk Dommelkwartier aan Hoppenbrouwers in Valkenswaard. © Jurriaan Balke

Valkenswaard eist op haar beurt 2 miljoen van ontwikkelaar om Dommelkwartier

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard eist op haar beurt ruim twee miljoen euro van projectontwikkelaar Latoures/Lagis voor de nooit gebouwde wijk Dommelkwartier.  

Wie de perikelen rondom Dommelkwartier volgt, zal niet verbaasd zijn dat de gemeente Valkenswaard de tegenaanval kiest in dit hoofdpijndossier. Ze heeft de Waalrese projectontwikkelaar Latoures/Lagis verzocht om ruim twee miljoen euro over over te maken voor het nooit gerealiseerde nieuwbouwplan Dommelkwartier. De gemeenteraad krijgt hier volgende week woensdag 2 oktober achter gesloten deuren een nadere toelichting op. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.