Volledig scherm
PREMIUM
© ED

‘Valkenswaard fuseren? Dan toch liever met Eindhoven’

PollVALKENSWAARD - Wel of niet fuseren? Volgens adviesbureau Berenschot zou het de A2-gemeenten Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende goed doen. Het ED polste hoe de politiek in die gemeenten erover denkt. De meningen zijn hopeloos verdeeld. 

,,Als we fuseren, dan doen we dat met Eindhoven”, zegt Rikkert Visser van de Valkenswaardse VVD (oppositie). Volgens hem zijn de cultuurverschillen binnen de A2-gemeenten veel te groot. ,,Budel en Valkenswaard hebben niks met elkaar te maken.” Hij denkt dat Valkenswaard op den duur wel tot een herindeling moet overgaan. ,,We zijn veel te klein om alles zelf te doen, dat zie je ook aan de financiële situatie waarin we ons bevinden. We kunnen niet genoeg kwaliteit in huis houden om de organisatie op peil te houden.” 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.