Volledig scherm
© Shutterstock

Valkenswaard geeft winkeliers geld als ze naar het centrum verhuizen

VALKENSWAARD - In de strijd tegen de extreme winkelleegstand in het centrumgebied, gaat Valkenswaard verhuiskosten van winkeliers betalen.

Een Valkenswaardse winkel die naar het kerngebied verkast, krijgt van de gemeente 7.500 euro tegemoetkoming voor de verplaatsing. Op deze manier hoopt Valkenswaard tot een compacter, gevuld centrum te komen.  

De gemeente heeft een pot met ruim tweehonderdduizend euro voor het project gereserveerd. Daarmee kan ze meer dan 25 winkeliers een steuntje in de rug geven in de vorm van verhuiskosten. Kinderkledingwinkel Hello You is de eerste winkel die er gebruik van heeft gemaakt; ze is verplaatst van de Eindhovenseweg 58b (hoek Beelmanstraat) naar Eindhovenseweg 25a, naast Valkenstaete.  

Winkeliers die voor het geld in aanmerking willen komen, moeten zich minstens twee jaar vestigen op hun nieuwe plek in het centrumgebied.  

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.