Hier was ooit de nieuwbouwwijk Dommelkwartier gepland.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier was ooit de nieuwbouwwijk Dommelkwartier gepland. © Jurriaan Balke

Valkenswaard houdt geen rekening met miljoenenclaim voor Dommelkwartier in huishoudboekje

VALKENSWAARD - In het huishoudboekje van de gemeente Valkenswaard is geen geld gereserveerd voor de Dommelkwartier-claim van ruim 13 miljoen euro, die de Waalrese projectontwikkelaar Latoures/Lagis via de rechter probeert af te dwingen. 

Valkenswaard lijkt er vooralsnog niet van uit te gaan dat ze het astronomische bedrag zal moeten ophoesten voor de nooit gebouwde wijk. In de boekhouding is hier in ieder geval geen post voor opgenomen. ,,De accountant, juristen en advocaten, door wie we ons laten adviseren, schatten in dat er op basis van de gegevens die er liggen geen voorziening hoeft te worden getroffen”, geeft financiën-wethouder Theo Geldens (H&G) in het kort aan. Verder weidt hij er niet over uit. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.