Hier moet de extra aansluiting komen bij Dommelen, een weg van 150 meter die is bedacht om de brede tunnen op de mgr. Smetsstraat te vervangen door een fietstunnel en daarmee het sluitpverkeer weg te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier moet de extra aansluiting komen bij Dommelen, een weg van 150 meter die is bedacht om de brede tunnen op de mgr. Smetsstraat te vervangen door een fietstunnel en daarmee het sluitpverkeer weg te krijgen. © nvt

Valkenswaard wacht gang naar de rechter, wat ze ook besluit over de ontsluitingsweg bij het Eurocircuit

Valkenswaard - Hoe de stemming over de nieuwe ontsluiting bij het Eurocircuit woensdagavond ook uitpakt in de Valkenswaardse politiek, een gang naar de rechter lijkt onvermijdelijk. 

,,We zijn democratisch buitenspel gezet als burgers”, zegt Jack Verouden van de ecologische tuinderij aan de Mgr. Smetsstraat. ,,Het is heel treurig dat de politiek op deze manier zaken op het laatste moment verandert.” Hij is dan ook vastbesloten: als Valkenswaard het beloofde plan voor de ontsluitingsweg woensdagavond rigoureus wijzigt, dan stapt hij namens het buurtcomité Mgr. Smetsstraat naar de rechter. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.