Fietspad Malpie in Valkenswaard (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Fietspad Malpie in Valkenswaard (archieffoto). © DCI Media

Valkenswaard ziet nu toch af van aanpakken Malpie-fietspad, dat wekt verbazing

VALKENSWAARD - Het dorpsbestuur van Valkenswaard vindt investeren in het fietspad over de Malpie ineens niet meer nodig. Het bestaande traject zou nog prima voldoen. Dat wekt verbazing in de gemeenteraad.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Wie fietste er in 1962 met het bevrijdingsvuur naar Eindhoven?

  Wie fietste er in 1962 met het bevrij­dings­vuur naar Eindhoven?

  EINDHOVEN - Volgende week komt het bevrijdingsvuur weer per fiets uit het Franse Bayeux. Dat was ook al het geval in 1962 wat op deze foto te zien is. Natuurlijk op 18 september als hier de bevrijding van Eindhoven herdacht wordt. Wie fietste er ooit mee vanuit Frankrijk en heeft daar nog bijzondere of grappige herinneringen aan? We komen graag via d.hoekstra@ed.nl met u in contact. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.