Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Valkenswaardse ijssalon Enjoy sluit na vier jaar de deuren

VALKENSWAARD - De ijssalon ‘Enjoy! Frozen Yoghurts & Things’ aan de Corridor in Valkenswaard gaat sluiten. Ruim vier jaren heeft het bedrijf van Mariëlle van Wermeskerken-van Loon gedraaid.

Op vrijdag 27 september gaat de deur definitief dicht. In het voorjaar van 2015 is Mariëlle van Wermeskerken in het Valkenswaardse winkelcentrum gestart met yoghurtijs. Ze stapte over van een managementfunctie in de horeca naar een eigen bedrijf in haar geboorteplaats. De deuren van haar ijssalon Enjoy! waren het gehele jaar geopend, met in het voorjaar en de zomer veel aanloop, mede dankzij een terras. In de wintermaanden lag de nadruk op warme hapjes zoals crêpes, hotdog of een soepje.

Juist die stille maanden van 1 oktober tot 1 april hebben haar opgebroken. ,,Te weinig publiek. Ik wil en kan niet stilzitten. En de huur gaat gewoon door. Al een paar winters hikte ik hier tegenaan.” Ze pakt straks haar vroegere werkzaamheden als manager in de horeca weer op. Ze koestert wel de dierbare herinneringen aan haar ijssalon: ,,De bezoekers waren enthousiast over het yoghurtijs en vooral over het zelf versieren van het ijs.” De ijssalon wordt niet door een ander voortgezet.

Met het vertrek wordt de leegstand van het Valkenswaardse winkelgebied steeds nadrukkelijker zichtbaar. Met name aan de oostzijde van de Eindhovenseweg is leegstand duidelijk een probleem. Zowel op de Corridor Oost als in het overdekte winkelgebied De Kerverij staan verschillende panden leeg.