Vlnr: wethouders Kees Marchal (CDA), Theo Geldens (H&G) en Mieke Theus (PvdA) werden vorig jaar geïnstalleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: wethouders Kees Marchal (CDA), Theo Geldens (H&G) en Mieke Theus (PvdA) werden vorig jaar geïnstalleerd.

Valkenswaardse oppositie zegt vertrouwen op in de drie wethouders; ‘politieke doodzonde’

VALKENSWAARD - De Valkenswaardse oppositie heeft donderdagavond haar vertrouwen opgezegd in de drie wethouders van H&G, CDA en PvdA. 

De oppositie vindt dat ze is misleid en onjuist en onvoldoende (actief) is geïnformeerd in het Dommelkwartier-dossier. Een politieke doodzonde, luidde het oordeel. En dus restte maar een middel: een motie van wantrouwen voor alle wethouders. Met een stemverhouding van 9 tegen 13 overleefden Theo Geldens (H&G), Kees Marchal (CDA) en Mieke Theus (PvdA) de vernietigende kritiek van de politieke tegenstanders.  

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.