Volledig scherm
© ANP XTRA

Valkenswaardse snelwegwandelaar blijft in kliniek

DEN BOSCH - Een inwoner uit Valkenswaard die vorig jaar mei door de politie op blote voeten van de snelweg werd geplukt, blijkt familieleden te hebben geslagen. Hij zit inmiddels in een psychiatrische instelling.

David S. (25) was woensdagochtend niet bij zijn rechtszaak. Advocaat Ton van den Biezenbos zei onomwonden dat zijn cliënt ‘flink van de wap’ is en op justitieel bevel werd opgenomen. Officier van justitie Sylvie Lanning legde daar drie aanklachten bovenop. De man was mei vorig jaar gaan dwalen en de politie vond hem langs de A2, op blote voeten. Hij had een zakje met tien gram amfetamine bij zich. Toen hij een paar dagen later op vrije voeten mocht, ging hij naar huis. Daar sloeg hij zijn zus een gebroken neus. Toen kwam aan het licht dat hij ook zijn moeder een keer had mishandeld.

De officier eiste geen verdere straf dan de maand die hij al in voorarrest had gezeten plus nog twee maanden voorwaardelijk. Voorlopig blijft hij in de kliniek, wat ook Van den Biezenbos de beste oplossing leek.