Malpiegalm Valkenswaard bestaat 40 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Malpiegalm Valkenswaard bestaat 40 jaar. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Van boerenkapel naar amusementsorkest: de Malpiegalm in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Dit jaar viert de band Malpiegalm uit Valkenswaard haar 40-jarig jubileum. Tijd voor een reünie in november en tevens een mooi moment om terug te blikken naar al die jaren muziek.

Aan de hand van een tafel vol fotoboeken halen de organisatoren van de reünie herinneringen op. ,,We zijn ooit begonnen als ‘de Dwarsklippels’ en traden vooral op als de blaaskapel van carnavalsvereniging de Mulkslobbers in Borkel en Schaft”, vertelt Frank van de Ven. ,,Op den duur wilden we niet meer afhankelijk zijn van de carnavalsvereniging, en ook meer gaan optreden.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.