Van tractor tot paard: alles uit de kast gehaald voor gala Were Di Valkenswaard

VideoVALKENSWAARD - Voor de eindexamenleerlingen van VMBO van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard vond woensdag het jaarlijkse gala plaats. Traditioneel begon de feestavond voor de leerlingen met een defilé, die dit jaar vertrok vanaf de Markt richting uitgaanscentrum De Senaat, alwaar het feest plaatsvond. 

Tientallen auto’s en andere bijzondere voertuigen vervoerden de jongeren door het dorp, onder toeziend ook van het publiek aan de kant van de weg. Van ‘driftende’ Dakartrucks tot hevig rokende tractoren en van een lijkwagen tot paarden; alles leek uit de kast gehaald om zo origineel mogelijk voor de dag te komen. 

Volledig scherm
Van tractor tot paard: alles uit de kast gehaald voor gala Were Di Valkenswaard © Jean Pierre Reijnen

Daarnaast ontbraken uiteraard ook de dure, bijzondere en luxe auto’s niet, waaronder vele cabrio’s waarop jongedames in chique jurken met een enigszins ongemakkelijke lach op hun gezicht naar de feestlocatie vervoerd werden. Komende vrijdag vindt het gala plaats voor de VWO-leerlingen in het schoolgebouw aan de Merendreef, welke ook zal starten met een defilé vanaf 17.00 uur.

Volledig scherm
Aankomst galafeest van het Were Di college in Valkenswaard. © Jean Pierre Reijnen