Van tractor tot paard: alles uit de kast gehaald voor gala Were Di Valkenswaard

VideoVALKENSWAARD - Voor de eindexamenleerlingen van VMBO van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard vond woensdag het jaarlijkse gala plaats. Traditioneel begon de feestavond voor de leerlingen met een defilé, die dit jaar vertrok vanaf de Markt richting uitgaanscentrum De Senaat, alwaar het feest plaatsvond. 

Tientallen auto’s en andere bijzondere voertuigen vervoerden de jongeren door het dorp, onder toeziend ook van het publiek aan de kant van de weg. Van ‘driftende’ Dakartrucks tot hevig rokende tractoren en van een lijkwagen tot paarden; alles leek uit de kast gehaald om zo origineel mogelijk voor de dag te komen. 

Van tractor tot paard: alles uit de kast gehaald voor gala Were Di Valkenswaard
Volledig scherm
Van tractor tot paard: alles uit de kast gehaald voor gala Were Di Valkenswaard © Jean Pierre Reijnen

Daarnaast ontbraken uiteraard ook de dure, bijzondere en luxe auto’s niet, waaronder vele cabrio’s waarop jongedames in chique jurken met een enigszins ongemakkelijke lach op hun gezicht naar de feestlocatie vervoerd werden. Komende vrijdag vindt het gala plaats voor de VWO-leerlingen in het schoolgebouw aan de Merendreef, welke ook zal starten met een defilé vanaf 17.00 uur.

Aankomst galafeest van het Were Di college in Valkenswaard.
Volledig scherm
Aankomst galafeest van het Were Di college in Valkenswaard. © Jean Pierre Reijnen
  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.