‘Braboos on Tour’: Pascal Delissen (links) en Wilbert Raaijmakers zijn klaar voor hun lange rally.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Braboos on Tour’: Pascal Delissen (links) en Wilbert Raaijmakers zijn klaar voor hun lange rally. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Vanuit Valkenswaard de Baltische kust rond in een aftands busje

VALKENSWAARD - Zonder gps en zonder snelwegen 8500 kilometer rijden in een gepimpt, twintig jaar oud busje. Voor de Eindhovense Pascal Delissen en Wilbert Raaijmakers wordt deze uitdaging werkelijkheid.

Wat in december 2017 begint als een wild idee, is inmiddels een ‘uit de klauwen gelopen’ plan geworden. ,,Op Facebook zagen we een berichtje voorbijkomen over de Baltic Sea Rally”, vertelt Delissen. Dat is een autorit door Scandinavië en de Baltische staten, rondom de Baltische zee. ,,We waren eigenlijk direct enthousiast.” De mannen informeren hun thuisfront over deze rally, en als ook de vrouwen het idee zien zitten, beginnen de mannen hun idee verder uit te werken. ,,Ik kan soms nogal overenthousiast worden en Wilbert is gelukkig de rustige van ons tweeën. Dat houdt ons in balans”, vertelt Delissen lachend. ,,Voor 2018 hadden we al plannen genoeg. We kwamen daarom ook tot de conclusie dat we ons maar in moesten schrijven voor de editie van 2019.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.