Volledig scherm
PREMIUM
Bart Jansens (r) en Akki Tsegay (tweede van links) organiseren een picknick om oude en nieuwe Valkenswaardenaren met elkaar in contact te brengen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Verbindende picknick in Valkenswaard:‘Maak ik de soep, doe jij de koffie’

VALKENSWAARD - Bart Jansens en Akki Tsegay houden zondagmiddag 1 september een picknick in het Van Bestpark in Valkenswaard en nodigen daar voor oude en nieuwe inwoners van het dorp uit om met elkaar in contact te komen. Ze hopen dat zoveel mogelijk ‘nieuwsgierige mensen’ aanhaken met een zelfgemaakt hapje of drankje.

,,Het is de bedoeling dat mensen zelf eten meebrengen en dat met elkaar delen en proeven”, zegt hij enthousiast. Zij hoort het glimlachend aan. De twee hebben zelf al bedacht wat ze hun gasten aanbieden. Hij gaat soep bereiden op een open vuur. Zij zal op authentieke Eritrese wijze koffie branden en maakt vers plat brood, dat in haar land van herkomst ambasha heet. Elke Valkenswaardenaar is vanaf 15.00 uur welkom. Het idee: op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. ,,Ik proef iets van jou, jij iets van mij. Samen lekker eten zorgt voor verbinding”, zegt Jansens.