Volledig scherm
© Thinkstock

Vergissing Valkenswaard: 20 euro voordeel inwoners

VALKENSWAARD - De 9000 Valkenswaardse huishoudens hebben dit jaar twintig euro voordeel gehad op de afvalstoffenheffing door een administratieve vergissing van de gemeente.

Dit foutje, dat de gemeente Valkenswaard in totaal 180.000 euro heeft gekost, wordt hersteld bij de vaststelling van het nieuwe tarief voor volgend jaar. De bijdrage had 244,77 euro moeten zijn. In de begroting van 2019 stond het juiste bedrag ook vermeld. Maar door een interne onvolkomenheid is het verkeerde bedrag van 224,77 euro uiteindelijk in de verordening terechtgekomen.

Deze is door de gemeenteraad als zodanig vastgesteld. Volgens een gemeentewoordvoerder kan een vastgesteld belastingbedrag niet in hetzelfde belastingjaar gewijzigd worden.

In november wordt het tarief voor 2020 vastgesteld. Daarbij wordt uitgegaan van het oorspronkelijk begrote jaarbedrag van 244,77 euro. De meerpersoonshuishoudens moeten dan ook rekening houden met een hogere bijdrage.

De gemeente wilde niet ingaan over de gevolgen van de administratieve vergissing. Ze bespreekt tijdens de komende begrotingsvergadering hoe het tekort van 180.000 zal worden gedekt.