Volledig scherm
PREMIUM
Drie generaties Jonk in De Bunker in Valkenswaard © FotoMeulenhof

Verkoop van De Bunker in Valkenswaard afgeketst: 575.000 euro is te weinig

VALKENSWAARD - De verkoop van Herenboerderij De Bunker in Valkenswaard is van de baan. De gemeente wil het rijksmonument niet verkopen voor de getaxeerde waarde van 575.000 euro. 

Valkenswaard vindt dat bedrag te laag om het karakteristieke pand op het riante parkachtige perceel aan de Nieuwe Waalreseweg van de hand te doen. Ze ziet daarom af van verkoop aan de huidige beheerder, de familie Jonk. Die wil De Bunker kopen en er meer activiteiten ontplooien.  

  1. Pannenkoeken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoekendag
    VIDEO

    Pannenkoe­ken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoe­ken­dag

    WAALRE - Op basisschool De Meent in Aalst werden vrijdag, op Nationale Pannenkoekendag, pannenkoeken in allerlei vormen en maten gebakken. In de keuken was het een vrolijke (jan)boel en er werden heel wat baksels ‘geflipt’. De zoete lekkernij werd deze dag door de leerlingen van groep 7 speciaal bereid voor 25 genodigden van de Stichting Met je Hart. Deze organisatie verbindt eenzame ouderen door ervoor te zorgen dat ze elkaar en andere mensen kunnen ontmoeten. Hoe je hieraan betekenis geeft, werd vrijdag duidelijk tijdens een vrolijke lunch.