Briljanten paar Bierens uit Valkenswaard.
Volledig scherm
Briljanten paar Bierens uit Valkenswaard. © Geert van den Eijnden

‘Voetbal was belangrijk in het gezin Bierens’ in Valkenswaard

BRILJANTEN PAARVALKENSWAARD - Bij het echtpaar Frans en Truus Bierens-Engelen heeft het werken altijd voorop gestaan. Beiden hebben tientallen jaren bij dezelfde baas gewerkt. ,,Daarnaast speelde ook het voetbal een belangrijke rol in het gezin.” Op 26 juni is het 65 jaar geleden dat Frans en Truus Bierens voor de wet trouwden. Het kerkelijk huwelijk werd in augustus ingezegend. Ze vieren in beperkte kring hun briljanten bruiloft.

Naast de zorg voor de kinderen heeft Truus Bierens (89) met korte onderbrekingen tot haar 54ste gewerkt op de plaatselijke Willem II Sigarenfabrieken. Ook haar echtgenoot Frans Bierens (91) was in zijn werkzame leven honkvast. Tot aan zijn zestigste was hij werknemer bij de Philips Treksteenfabriek in Valkenswaard. ,,Daarna hebben we enorm genoten van onze vrijheid. Veel fietsen en vaak op vakanties. Met onder meer bergwandelingen in Oostenrijk en een heerlijk pension in Cochem aan de Moezel(D). En al die jaren ook enorm veel plezier beleefd aan onze zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. 

Voetbal

,,Een belangrijke stempel op het huwelijkse leven heeft ook het voetbal gedrukt. Frans Bierens was 23 jaar actief voetballer bij De Bosuilen (SV Valkenswaard). Verder zat hij in het bestuur en de elftalcommissie. ,,En samen met Truus naar de wedstrijden.” Hij relativeert zijn voetbalcarrière: ,,Ik was nummer dertien van de selectie. Maar toch nog aardig wat wedstrijden gespeeld.”

Bijzonder was voor Bierens dat hij tijdens het driedaagse internationale toernooi Valkenswaard Trophy als scout telkens de beste speler mocht aanwijzen. Vol trots blikt hij terug: ,,Ik heb ooit Daniëlle van de Donk daarvoor uitgeroepen. Nu de nummer tien van het nationaal vrouwenteam.”

Briljanten paar Bierens op hun trouwdag.
Volledig scherm
Briljanten paar Bierens op hun trouwdag. © Geert van den Eijnden