De braderie in Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
De braderie in Valkenswaard. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Volop creativiteit op braderie Valkenswaard

VALKENSWAARD - Al jaren blijkt de braderie tijdens Valkenswaardse in Hemelse Sferen een groot succes. Zo ook dit jaar, waarbij ook veel hobbyisten hun eigen creaties tentoonstelden of verkochten.

Het is half elf in de ochtend, de braderie is net een half uur aan de gang en veel mensen hebben de weg naar het centrum van Valkenswaard al weten te vinden. De auto’s op de parkeerplaatsen verraden de grote hoeveelheid bezoekers die vanuit België afgereisd zijn naar Valkenswaard. Hoewel sommige marktlieden hun kramen nog aan het vullen zijn, lopen er al verschillende mensen met gevulde tasjes rond.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.