Val Val D'rie: opening van het theaterseizoen Valkenswaard. Op de Markt werd vooral gedanst.
Volledig scherm
PREMIUM
Val Val D'rie: opening van het theaterseizoen Valkenswaard. Op de Markt werd vooral gedanst. © Jean Pierre Reijnen

Voorproeven op Val-Val-D’rie Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse theaterseizoen is zondag afgetrapt met de twintigste editie van het cultuurfestival Val-Val-D’rie. De nadruk lag daarbij vooral op lokale artiesten en verenigingen.

Volgens goed gebruik was in en rond De Hofnar van alles te beleven op cultureel gebied. Zo kon het voorkomen dat festivalgangers, met een pilsje in de hand, in de leeszaal van bibliotheek Valkenswaard een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in Valkenswaard en Waalre bezochten.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.