Volledig scherm
Vuurwerkshow bij Kerk op de Markt in Valkenswaard © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Vuurwerkshow trekt Valkenswaard van de bank

VALKENSWAARD - Zondag organiseerden Bas Coppelmans van tuincentrum Coppelmans en Danny Lange van De Kunstkeuken voor de tweede keer de vuurwerkshow op de Markt. Een groot publiek genoot van de vuurpijlen die op de klanken van de muziek de lucht in werden geschoten.


Voor vele toeschouwers lijkt het evenement even een lekker moment om naar buiten te gaan na een druilerige dag. Zo ook voor Frans Sprengers en zijn zoontje Max (1,5). "Mijn vrouw is nog aan het werk. Dus ja, ik had ook op de bank kunnen gaan zitten, maar ik heb toch nog maar even de fiets gepakt hierheen", vertelt vader Frans. 

Kabaal

"Ik heb net nog even op Buienradar gekeken en het zou droog blijven, dus dat kwam mooi uit. Ik ben benieuwd hoe Max dadelijk reageert op het kabaal." Iets voor zessen stroomt het plein steeds verder vol. Het wachtende publiek wordt ondertussen vermaakt door zanger Bram Boender en uiteraard ontbreekt ook de reclame voor beide ondernemingen niet. Hoewel de kerkklok inmiddels al ruim zes uur heeft geslagen, zet Boender nog een meezinger in. In het bushokje zit een wachtende passagier op zijn telefoon te kijken. 

"De show zou eigenlijk al voorbij moeten zijn, fijn dit", moppert hij. Hoewel ietwat verlaat, begint dan alsnog de vuurwerkshow. Onder indrukwekkende muziek knalt het vuurwerk de lucht in. Hier en daar klampen enkele kindjes zich, erg onder de indruk, toch even vast aan het been van papa of mama. Valkenswaard waant zich even in een pretpark met het grootse spektakel van muziek en vuurwerk. Na een minuut of tien sluit de show af met een indrukwekkend einde, waarna een daverend applaus volgt. "Zo, dit was voor mij genoeg. Nu hoeft het vuurwerk met Nieuwjaar niet meer", besluit een vrouw terwijl ze applaudisseert.