Volledig scherm
PREMIUM
Voorbereidingen voor de Classic Car Rally in Waalre. © FotoMeulenhof

Waalre Classic Car Rally wordt een pittig tochtje

WAALRE - Lekker een dagje ontspannen toeren in je oldtimer? Niet als het aan Helmonder Jeroen Kon van de Waalre Classic Car Rally (WCCR) ligt. Dit jaar heeft de organisatie hem gevraagd om de eendaagse tocht op zaterdag 31 augustus naar een hoger niveau te tillen.

Quote

Voor de fanatieke­lin­gen mocht het wel wat pittiger

Jeroen Kon

,,De WCCR was eigenlijk meer een puzzelrit dan een rally”, legt Kon uit. ,,Net wat aan de makkelijke kant. Nou werkt dat voor de meeste deelnemers prima. De insteek is toch vooral om een gezellige dag te hebben. Maar voor de fanatiekelingen mocht het wel wat pittiger.”

Dit jaar kan er in vier klassen gestart worden: de Special en de Classic Club en de Special en Classic Sport. Om bij de klassiekers mee te mogen doen moet de auto minimaal dertig jaar oud zijn. Waar voorheen vooral de zogenaamde bol-pijlmethode gebruikt werd om de route aan te geven, krijgen de sportklassen vooral kaartjes van oude stafkaarten om te navigeren.

  1. Gemeente wil door met bouwplannen Gestelsestraat in Aalst

    Gemeente wil door met bouwplan­nen Gestelse­straat in Aalst

    WAALRE - Als het aan de gemeente ligt, worden de plannen voor de bouw van de woningen aan de Gestelsestraat in Aalst doorgezet. Omwonenden maken zich echter al lange tijd zorgen over de parkeer- en verkeersdrukte in de wijk. De gemeente wil daarom gaan onderzoeken of de Gestelsetraat heringericht kan worden, maar dat onderzoek moet los komen te staan van de plannen voor de woningen. Op die manier hoopt de gemeente dat het bouwproject geen vertraging oploopt.