Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Waalre luistert naar wensen jongeren voor nieuwe hangplek

WAALRE - Waalre schakelt jongeren in voor het ontwerp van een nieuwe hangplek. Jongeren tussen de 6 en 21 jaar kunnen een online enquête invullen met vragen over de nieuwe jongerenontmoetingsplek in Waalre-dorp aan de Meester Slootsweg, vlakbij sporthal Hoeveland.

De huidige voetbalkooi en hangplek aan de Meester Slootsweg wordt volgend jaar weggehaald omdat daar een nieuw gezondheidscentrum wordt gebouwd. De gemeente gaat een nieuwe plek maken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.  Voor de voetbalkooi komt een nieuwe sportplek terug.

De gemeente wil weten welke sporten jongeren graag doen en bijvoorbeeld ook onder welke ondergrond ze dat zouden willen doen. De gemeente draagt meerdere opties aan, zoals: atletiek, badminton, basketbal, handbal, hockey, korfbal, tennis en voetbal.

Volgens de gemeente worden de voetbalkooi en hangplek door veel jongeren gebruikt. Vanwege de beschikbare ruimte wordt de sportplek iets kleiner dan de huidige voetbalkooi. De nieuwe jongerenontmoetingsplek  komt vlakbij de oude te liggen (op zo’n 50 meter), maar dan iets dichter in de buurt van het sportpark. Naast de sportplaats komt ook nog een overdekte hangplek.

Voor die hangplek stelt de gemeente in de enquête drie varianten voor. Één daarvan lijkt op de dug-out van een voetbalveld. De twee andere opties zijn eveneens overdekt, en hebben een soort hangtafels waar jongeren aan kunnen staan. De enquête is tot 31 oktober in te vullen via de site van de gemeente.