Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Waalre wil een sportakkoord

WAALRE - De gemeente Waalre wil, in samenwerking met  Sport Service Noord Brabant (SSNB), inwoners, verenigingen en bedrijfsleven een Lokaal Sportakkoord realiseren.

Volgens Miriam van Moll, sportformateur van SSNB en Bart Hermans, verenigingscontactfunctionaris in Waalre, zijn er volop kansen voor sporten en bewegen. Dit jaar willen zij, samen met partners als sportclubs of verenigingen, inwoners en het bedrijfsleven, een Lokaal Sportakkoord realiseren.

In zo'n akkoord maken alle betrokkenen afspraken met elkaar over hoe zij hun ambities in het dorp kunnen realiseren. Daarbij kijken zij niet alleen naar sport als doel, maar ook hoe sport als middel kan worden ingezet om een bijdrage te leveren aan allerlei maatschappelijke uitdagingen.

Belangstellenden zijn uitgenodigd voor een startbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst, op woensdagavond 27 november in het Huis van Waalre, worden de aanwezigen vanaf 19.30 uur nader geïnformeerd over de doelen van het sportakkoord voor Waalre. De weg ernaartoe komt aan de orde, evenals de kansen die het biedt (er is landelijk uitvoeringsbudget en er zijn diverse ondersteuningsmogelijkheden) en wat de inbreng van partners kan zijn.

De realisatie van een Lokaal Sportakkoord in Waalre volgt op het Nationaal Sportakkoord, dat in 2018 werd gesloten. Minister Bruins tekende samen met vertegenwoordigers van de sport, gemeenten en andere organisaties het eerste Nationale Sportakkoord. Het doel is om dit landelijke akkoord overal in Nederland te vertalen, zodat ambities als een positieve sportcultuur en van jongs af aan vaardig bewegen, in een lokale context uitgevoerd kunnen worden.

Aanmelden kan via deze site.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.