Volledig scherm
Een luchtfoto van Waalre met rechtsboven het Gat van Waalre. © Ronald Otter

Waalre zet volop in op voorschoolse educatie

WAALRE - In Waalre zijn vier kinderdagverblijven gecertificeerd om voorschoolse educatie aan te bieden. Dit zijn Het Avontuur, De Dondersteentjes, Ekenrooi en De Wilderen. Een gemeente is wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat peuters die een indicatie hebben van het consultatiebureau die voorschoolse educatie kunnen volgen. Dat wordt een ‘VVE-indicatie’ genoemd. 

Kinderen krijgen zo’n indicatie als zij een taal- of andere ontwikkelingsachterstand hebben. De gemeente Waalre vindt het niet alleen voor deze kinderen, maar voor alle kinderen van belang dat zij gebruik kunnen maken van deze voorschoolse educatie en koopt daarom ‘peuterspeelplekken’ in bij de genoemde kinderdagverblijven. Dit doet zij voor ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. 

Een peuterspeelplek is twee dagdelen van 5,5 uur en de ouders betalen een bijdrage van 66 euro per maand. Peuters met een VVE-indicatie kunnen kosteloos gebruikmaken van een derde dagdeel. Dit geldt zowel voor ouders mét als zonder opvangtoeslag.