Volledig scherm
Arno Uijlenhoet. © Jean Pierre Reijnen

Waalrese wethouder die tijdens vergadering onwel werd, knapt snel op

WAALRE -  Wethouder Arno Uijlenhoet, die tijdens de raadsvergadering van dinsdag onwel werd, gaat morgen weer aan het werk. Uijlenhoet is onderzocht in het ziekenhuis. Bij dat onderzoek is 'niks ernstigs’ aangetroffen, zegt een woordvoerder van de gemeente Waalre. 

Uijlenhoet werd dinsdagavond onwel toen hij achter het spreekgestoelte stond. Snel werd duidelijk dat hij de vergadering niet kon voortzetten. Andries Bosma, oud-wethouder en tevens cardioloog, kon eerste hulp verlenen omdat hij toevallig als toehoorder op de publieke tribune zat. Daarna werd de ambulance gebeld. De wethouder werd mee naar het ziekenhuis genomen. Na controle bleek dat hij daar geen nacht hoefde te verblijven. ,,Hij is weer naar huis gegaan‘’, zegt een woordvoerder. ,,Vandaag blijft hij nog thuis, maar morgen start hij weer met werken.‘’ 

De vergadering van dinsdag werd geannuleerd, maar wordt volgende week ingehaald. Voor Waalre staan er twee belangrijke punten op de agenda, namelijk een nieuw afvalinzamelingssysteem en de ontwerpen voor de doorgaande wegen door Aalst en Waalre-dorp. Uijlenhoet is voor beide onderwerpen politiek verantwoordelijk. 

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.