Volledig scherm
Arno Uijlenhoet, wethouder van Waalre. © Jean Pierre Reijnen

Waalrese wethouder Uijlenhoet opnieuw onwel tijdens raadsvergadering

WAALRE - Voor de tweede keer binnen twee weken is de Waalrese wethouder Arno Uijlenhoet onwel geworden tijdens een raadsvergadering. 

Ditmaal was het op een moment dat de vergadering werd geschorst, buiten het zicht van het publiek.

,,Het is iets minder erg dan de vorige keer’’, zei burgemeester Jan Brenninkmeijer. ,,We hebben toch gezegd dat het niet verstandig was om verder te gaan. Het is heel vervelend.’’ De raad van Waalre was bezig met een vergadering over de doorgaande wegen door het dorp. De vergadering werd geschorst, zoals dat vaker gebeurt. In een schorsing kunnen wethouders en de burgemeester buiten het zicht met elkaar overleggen.  Na een kwartier pauze zei de burgemeester dat Uijlenhoet  de vergadering niet kon voorzetten.

Overvolle agenda

Twee weken geleden kreeg Uijlenhoet eveneens een inzinking tijdens een openbare raadsvergadering. Toen werd hij met de ambulance afgevoerd. Bij zijn terugkeer achter het spreekgestoelte, een week geleden, verwees hij naar zijn overvolle agenda. Hij zei dat hij samen met de andere wethouders overwoog om het werk te verdelen. Uijlenhoet heeft in vergelijking met zijn collega's veel dossiers onder zijn hoede.  Hij is ook de enige wethouder die 5 dagen per week werkt.

Naast zijn werk wees de wethouder ook naar de mentaliteit van de raadsleden in Waalre. Hij zei onder meer wantrouwen te ervaren. Bij een aantal raadsleden waren die uitlatingen slecht gevallen. De fractie van ZW14 zei zich bijvoorbeeld geschoffeerd te voelen. Aan de andere kant vond CDA dat de kwestie niet te groot gemaakt moest worden.