Ook dit jaar zal er in september geen bloemenparade door de straten van Valkenswaard trekken, zoals hier op deze archieffoto uit 2019, maar er komt wel een alternatief.
Volledig scherm
Ook dit jaar zal er in september geen bloemenparade door de straten van Valkenswaard trekken, zoals hier op deze archieffoto uit 2019, maar er komt wel een alternatief. © archieffoto DCI Media

Wel Corso Valkenswaard, maar geen parade: ‘We durven weer vooruit te kijken’

VALKENSWAARD - Het bloemencorso in Valkenswaard gaat dit jaar door, maar dan wel in aangepaste vorm. Er zal geen parade door de straten trekken, maar verspreid over het dorp zijn er wel kleurrijke bloemenpodia en -objecten te zien.

 1. Zelfs de ‘sheriff van het zuiden’ krijgt het politiek theater van Waalre niet getemd
  PREMIUM
  Column

  Zelfs de ‘sheriff van het zuiden’ krijgt het politiek theater van Waalre niet getemd

  De provincie had vorig jaar zwaar geschut in de vorm van Jan Boelhouwer ingezet om na de zoveelste crisis in het gemeentehuis van Waalre de boel daar eindelijk eens écht op te lossen. Boelhouwer heeft zijn bestuurlijke sporen onder andere verdiend als burgemeester van Gilze en Rijen; hij hield er de bijnaam ‘sheriff van het zuiden’ aan over vanwege zijn fanatieke strijd tegen de georganiseerde criminaliteit.
 1. Borrelen in de hoogte in het smakenrad in Breda: 'Origineelste moederdagcadeau ooit'
  Play

  Borrelen in de hoogte in het smakenrad in Breda: 'Origineel­ste moederdag­ca­deau ooit'

 2. Reanne wil einde aan confronterende moederdagreclames
  Play

  Reanne wil einde aan confronte­ren­de moederdag­re­cla­mes