Volledig scherm
Arno Uijlenhoet. © Jean Pierre Reijnen

Wethouder Waalre wordt onwel, vergadering over ontwerp Eindhovenseweg geannuleerd

WAALRE - De raadsvergadering over het ontwerp van de doorgaande wegen door Waalre is voortijdig beëindigd. Wethouder Arno Uijlenhoet werd tijdens de vergadering onwel. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Daarna vergaderde de Waalrese raad niet meer verder. Uijlenhoet is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Eindhovenseweg en de doorgaande weg door Waalre-dorp.

Voor het incident met de wethouder maakten winkeliers uit Waalre-dorp gebruik van hun spreekrecht. Zij vertelden zich zorgen te maken over de sluipverkeerwerende maatregelen, die sinds vorige week in het dorp zijn ingesteld.  Zij zijn bang dat hun winkels in het centrum van het dorp niet meer bereikbaar zijn. 

De vergadering zou eigenlijk gaan over het ontwerp van de nieuwe Eindhovenseweg door Aalst en de doorgaande weg door Waalre-dorp. Maar in de raadzaal bleek dat de maatregelen om het sluipverkeer te weren de gemoederen in het dorp flink bezig houden.

‘Snel stappen maken’

Nadat Uijlenhoet de raadzaal had verlaten wees burgemeester Jan Brenninkmeijer de raadsleden erop dat de schetsen voor de Eindhovenseweg en doorgaande weg in Waalre-dorp snel moeten worden omgezet in definitieve ontwerpen. Anders lopen de projecten veel vertraging op en loopt de gemeente wellicht ook subsidies mis. ,,We moeten snel stappen maken.’’ Volgens de burgemeester staan de nieuwe plannen voor de doorgaande wegen in de gemeenten los van de sluipverkeerwerende maatregelen. Tegen de raadsleden: ,,Ik doe een dringend beroep om u om geen tijd te verliezen.’’ De raad besloot om volgende week het onderwerp opnieuw op de agenda te zetten.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.