Omloop van Valkenswaard 2018, coureurs passeren de brouwerij van Dommelsch in Dommelen.
Volledig scherm
Omloop van Valkenswaard 2018, coureurs passeren de brouwerij van Dommelsch in Dommelen. © TVS

Wielerwedstrijd de Omloop van Valkenswaard gaat dit jaar definitief niet door

VALKENSWAARD - Wielerwedstrijd de Omloop van Valkenswaard gaat dit jaar definitief niet door. De koersorganisatie heeft definitief een streep gezet door de editie van 2019. 

Het wielerevenement zou dit jaar voor de tweede keer worden gehouden, maar er is te weinig capaciteit bij de motorpolitie om de koers voor beloftevolle renners in goede banen te leiden. 

De nieuwe wedstrijd voerde vorig jaar over afwisselend parcours door Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft en Riethoven.  De organisatie hoopt volgend jaar een doorstart te kunnen maken in de landelijke Topcompetitie. Hiermee zou de ‘klassieker in de dop’ een semiprofessioneel karakter kunnen krijgen, waar mogelijk wel politieondersteuning voor beschikbaar is. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.