Winkelcentrum Den Hof in Aalst.
Volledig scherm
Winkelcentrum Den Hof in Aalst. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Winkelcentrum Den Hof in Aalst krijgt 5 nieuwe huurappartementen

AALST - Winkelcentrum Den Hof krijgt er 5 huurappartementen bij. Het voormalige pand van de Blokker wordt omgevormd tot woningcomplex. De begane grond is gereserveerd voor een horecagelegenheid.

De huurprijs voor de nieuwe appartementen is nog niet bekend, maar wethouder Arno Uijlenhoet spreekt over woningen in het ‘duurdere segment’. Vier appartementen zullen een woonoppervlak hebben van 80 tot 90 vierkante meter. Er is ook ruimte voor een penthouse van 150 vierkante meter. De gemeente denkt nog na over een parkeergelegenheid voor de nieuwe bewoners. Over de plannen voor horeca is nog niets bekend, maar volgens de gemeente is er voldoende interesse van ondernemers die daar zouden willen starten.

,,Het is mooi dat er wordt geïnvesteerd in Den Hof’’, zegt Uijlenhoet over de komst van het woningcomplex. Winkelcentrum Den Hof is een zorgenkindje voor de gemeente: er is veel leegstand en inwoners klagen over een ongezellige uitstraling. Adviesbureau BRO bracht onlangs een rapport uit waaruit bleek dat het winkelcentrum niet uitnodigt tot investeringen vanwege de leegstand. Wethouder Uilenhoet: ,,Met deze nieuwe ontwikkeling wordt een impuls gegeven aan Den Hof.’’

De nieuwe appartementen moeten onderdeel zijn van een nieuw, vitaal dorpshart voor Aalst. Het winkelcentrum krijgt een nieuwe inrichting, gelijktijdig met de aanpassingen aan de Eindhovenseweg. Een groep ontwerpers is samen met wethouder Uijlenhoet bezig met schetsen voor het nieuwe dorpscentrum. De ontwerpen worden op 20 juni aan de gemeenteraad gepresenteerd. In juli is een inloopbijeenkomst voor iedereen die kennis wil nemen van de plannen.