Heijmans One woningen in Veldhoven, een voorbeeld voor Valkenswaard?
Volledig scherm
PREMIUM
Heijmans One woningen in Veldhoven, een voorbeeld voor Valkenswaard? © FotoMeulenhof

Woningbelang ziet kansen voor ‘waardeloze’ grond in Dommelkwartier Valkenswaard: tiny houses

VALKENSWAARD - Huisvester Woningbelang zit met een tweeledig probleem: er is een fiks tekort aan sociale huurwoningen in Valkenswaard, ondertussen zit de woningcorporatie in Dommelkwartier opgescheept met dure grond die niet mag worden ontwikkeld. 

Woningbelang wil nu samen met de gemeente buiten de geijkte kaders zoeken naar een oplossing. De gedachte van directeur Rob Möhlman van de corporatie gaat daarbij uit naar de ontwikkeling van zogenaamd tiny houses; betaalbare, kleine, tijdelijke, prefab-woningen.  

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.