Bezoekers tonen met een testbewijs aan bij de kassa van de Keukenhof dat zij negatief getest zijn op het coronavirus. Bezoekers voor de testdag in de botanische tuin moeten uiterlijk 40 uur voorafgaand aan hun bezoek getest worden. Hiervoor mogen ze geen zelftest gebruiken.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers tonen met een testbewijs aan bij de kassa van de Keukenhof dat zij negatief getest zijn op het coronavirus. Bezoekers voor de testdag in de botanische tuin moeten uiterlijk 40 uur voorafgaand aan hun bezoek getest worden. Hiervoor mogen ze geen zelftest gebruiken. © ANP

Zelftesten vliegen de winkels uit; ‘Mensen willen extra zekerheid’

EINDHOVEN - Vanaf zaterdag biedt ook het Kruidvat hem aan en kan je hem dus bijna overal kopen: de zelftest voor corona. Met een negatieve uitslag mag je niet opeens knuffelen met oma of naar een evenement. En toch gaan de testen bij Zorg-Discounter de Kempen in Waalre als zoete broodjes over de toonbank. 

  1. Met een zelftest naar school? Bossche studenten staan er (nog) niet om te springen
    PREMIUM

    Met een zelftest naar school? Bossche studenten staan er (nog) niet om te springen

    DEN BOSCH - Door middel van digitaal begeleide zelftesten weer veilig naar school. De Avans Hogeschool, HAS Hogeschool en het Koning Willem I College (KW1C) boden studenten en docenten de afgelopen vier weken die mogelijkheid. De testbereidheid was echter laag. Voor het vervolg van de pilot gaan de onderzoekers kijken of er kan worden gewerkt met coronavrije bubbels, langer onderwijs op locatie en andere beloningen.