Volledig scherm
© stock.xchng

Zes eiken plat voor nieuw gezondheidscentrum Waalre

WAALRE -  Voor het nieuw te bouwen gezondheidscentrum in Waalre-dorp naast sporthal Hoeveland zullen zo goed als zeker zes eiken moeten wijken. De raad moet nog een definitief oordeel vellen, maar lijkt zich bij de kap van die bomen neer te leggen. Als alles meezit, kan de schop in het najaar in de grond.

Er waren nog andere opties, waaronder het bouwen van het pand tussen de bomen en het deels kappen en deels verplaatsen van bomen. Maar dat zou bijvoorbeeld voor te veel schaduw zorgen en het verplaatsen van bomen is erg duur: dertigduizend euro per stuk. En dan is het nog niet eens zeker dat de bomen de verplaatsing overleven. Het laten staan van bepaalde bomen zou zorgen voor een ingewikkelde indeling van het pand, zei wethouder Arno Uijlenhoet.

Voetbalkooi

De meeste politieke partijen hamerden op het compenseren van de flinke bomen die gekapt gaan worden en wilden zeker weten dat voor de voetbalkooi en de jongeren ontmoetingsplek goede nieuwe plekken worden gevonden. Wethouder Uijlenhoet zegde toe dat minimaal het aantal bomen dat moet wijken, wordt gecompenseerd. Liefst op hetzelfde perceel. De bomen die worden geplant zullen net als de eiken die verdwijnen al een flinke omvang hebben. Op andere plekken in de gemeente worden mogelijk extra bomen geplant.

De voetbalkooi naast de sporthal is oud en wordt niet verplaatst. Er wordt - in overleg met inwoners - gezocht naar een nieuwe plek voor een nieuwe kooi. Daarnaast komen zowel in Waalre als Aalst buiten nieuwe ontmoetingsplekken voor jongeren.