Volledig scherm
PREMIUM
Open dag Pimpernel, Mike (links) is een van de cliënten (medewerkers) die de kwekerij tip top in orde hebben gebracht voor de open dag © Jean Pierre Reijnen

Zorgkwekerij De Pimpernel in Waalre in 2020 over in andere handen

WAALRE -  ,,Wat ziet het er weer mooi, schoon en verzorgd uit.” En: ,,Wat een prachtig weer hebben jullie erbij: dik verdiend, hoor." De complimenten waren zaterdag bij zorgkwekerij De Pimpernel in Waalre niet van de lucht. Eigenaar Anneke de Geus, die in 2020 65 jaar wordt, heeft alle medewerkers inmiddels verteld dat ze zich, langzaam maar zeker, uit het bedrijf gaat terugtrekken. 

,,Dick, mijn echtgenoot, en ik blijven voorlopig nog zijdelings betrokken, maar vanaf 1 januari aanstaande nemen onze dochter Lobke en haar man en hovenier Eljakim Hessels de zorgpoot en het bedrijf van de Stichting van ons over. Inmiddels zijn ze al behoorlijk ingewerkt.” 

  1. Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerkvrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?
    PREMIUM

    Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerk­vrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?

    WAALRE - Mag je in Waalre knallen tijdens Oud & Nieuw? Als het aan burgemeester Jan Brenninkmeijer ligt, gaan inwoners daar de komende jaarwisseling zelf over. Hij stelt voor om te experimenteren met ‘vrijwillig vuurwerkvrije zones’. In dat model kunnen burgers zelf aangeven of er binnen een gebied geknald mag worden. Brenninkmeijer erkent dat het lastig wordt om zo’n regel te handhaven.