Volledig scherm
© Bert Jansen

4 bestuurders krijgen boete voor negeren rode verkeerslicht op kruising Merendreef in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Tijdens de eerste controle op de kruising Merendreef met de Eindhovenseweg en de Geenhovensedreef in Valkenswaard negeerden vier bestuurders het rode verkeerslicht. Ze hebben een bekeuring gekregen.

Om de verkeerssituatie op de kruising Merendreef met de Eindhovenseweg en de Geenhovensedreef in Valkenswaard te verbeteren gaan er tijdens de spits vier verkeersregelaars staan om de verkeersstroom van fietsers naar Scholengemeenschap Were-Di te regelen. De politie zal zelf ook extra toezicht houden

Vorige week raakte een 15-jarige scholiere gewond toen zij ruim voor de kruising met haar fiets alvast naar de linkerkant van de Geenhovensedreef wilde oversteken en botste met een auto. "Het grootste knelpunt is dat mensen oversteken op plaatsen waar geen verkeersregelaars staan", geeft Wijnen aan. De wethouder hoopt dat de leerlingen nog eens op hun verantwoordelijkheid worden gewezen. "We hebben ook met de school afgesproken: geef er nog eens extra aandacht aan dat ze echt moeten doorrijden tot aan de verkeersregelaars bij de stoplichten."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement