Volledig scherm
Vandenabeele (l) en Salvérius.

Accordeonist en violist bundelen krachten tijdens concert in Achel

ACHEL - Violist Wouter Vandenabeele en accordeonist Sara Salvérius verzorgen zondag 8 januari om 11.00 uur een nieuwjaarsconcert bij GC Michielshof in Achel. Het tweetal brengt eigen nummers en composities van Manos Hadjidakis en Philippe Thuriot ten gehore.

Vandenabeele is violist, componist en lesgever. Hij maakte onder andere faam als leidinggevende van het Hadzidakis-project voor de Olympische Spelen in Athene (2004).

Salvérius studeerde in 2010 af aan het conservatorium in Gent. Met jongerenorkest Transpiradansa! trad ze in het verleden op in binnen- en buitenland. Sinds 2008 geeft ze ook accordeonlessen in de muziekschool van Geraardsbergen en Gentbrugge.

De twee speelden eerder in meerdere formaties samen, onder andere in Griekenland en Zuid-Afrika. De klank en het karakter van accordeon en viool pasten dusdanig goed samen dat ze besloten om als duo vaker op te treden. De toegangsprijs voor het optreden op Michielsplein 3 bedraagt 8 euro. Jongeren onder de 25 jaar hebben gratis toegang. Kaarten reserveren kan per mail.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement