Volledig scherm
ANP Kippa

Alles of niets in SBS6-talentenjacht voor zangeres Romy uit Dommelen

DOMMELEN - Het waren de afgelopen tijd lange dagen en korte nachten voor de 17-jarige Romy de Proost uit Dommelen, deelneemster aan de SBS6-talentenjacht 'The next boy/girl band'. Vrijdagavond komt het tijdens de finale tot de onvermijdelijke climax.

Aan de voorbereiding kan het niet liggen. De voorbije weken is er namelijk koortsachtig gerepeteerd door de deelnemers.

Hoe schat je je kansen in?

"Het zal moeilijk worden om de boyband te verslaan. De uitslag wordt voor vijftig procent bepaald door de jury en voor vijftig procent door het aantal stemmen, in de vorm van het aantal downloads van onze eerste single. De jongens zingen fenomenaal en hebben een voorsprong. Dat komt onder meer doordat ze veel gillende meisjes als fan hebben en die stemmen nou eenmaal eerder. Maar ik vind dat onze show beter in elkaar steekt, dus wie weet?"

Is dit een droom die uitkomt?

"Een beetje wel. Ik heb al zangles sinds mijn tiende jaar en ik treed regelmatig solo op. Ik heb eerder met regionale talentenjachten meegedaan, zoals Wildeman zkt Voice en het Talent der Lage Landen. Ik hoop uiteraard deel uit te maken van The next Girlband en de finale te winnen. Maar als dat niet gebeurt, zal ik sowieso blijven zingen. Ik blijf ook zanglessen volgen bij de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam. Ik heb een voorkeur voor jazz en soul en zing veel nummers van bijvoorbeeld Alicia Keys en Amy Winehouse. Daarnaast speel ik een beetje piano en misschien ga ik wel de kant op van singer/ songwriter. Ik ben gelukkig erg allround, dat is ook erg handig in een girlband."

Zijn jullie klaar voor de finale?

"We hebben de afgelopen weken alleen maar gerepeteerd. Uren en uren achtereen. Ik sliep in een hotel omdat het geen doen was om iedere dag tussen Hilversum en Dommelen te pendelen. Met de andere meiden heb ik inmiddels een hechte band opgebouwd. Maar het is wel een rare situatie want het zijn nog steeds concurrenten. Vanavond moet er namelijk toch nog iemand afvallen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement