Volledig scherm
Theater de Hofnar in Valkenswaard © Fotomeulenhof

Ameezing Konzert in Valkenswaard stopt na tien jaar

VALKENSWAARD - Voor velen is het inmiddels een bekend fenomeen in Valkenswaard: de start van de kerstvakantie met de gezellige Ameezing Konzerten in de Hofnar. Ook dit jaar zullen de concerten weer plaatsvinden op 22 en 23 december, al is het wel voor de één na laatste keer, is door de organisatie bekendgemaakt.

,,Het is tijd voor iets nieuws”, volgens Michael Penders, mede-organisator. Samen met zeven andere zangers en zangeressen en een zeskoppige band vormde hij de afgelopen acht jaren het beeld van de gezellige meezing-avonden aan het begin van de kerstvakantie. ,,Elk jaar hebben we zo'n 30 tot 35 liedjes die we spelen. Deze liedjes moeten we in eerste instantie zelf als groep leuk vinden en ten tweede moeten het ook nog meezingers zijn. Dat is elk jaar een hele opgave,” legt Penders uit. ,,We hebben honderden liedjes gespeeld, dus op een gegeven moment wordt het steeds lastiger om nog goede nummers te vinden.”

Het beste van

Unaniem is daarom besloten dat volgend jaar het Ameezing-avontuur wordt afgesloten met nog één keer het beste van tien jaar Ameezing Konzerten, waarbij de leukste nummers van de afgelopen jaren gespeeld worden.

Penders benadrukt dat Ameezing Concert in het Park, tijdens Pinksteren, wel gewoon door zal gaan. ,,Dat staat hier los van. Bovendien heeft dit een ietwat andere opzet," legt hij uit. De repetities voor de negende editie zijn inmiddels in volle gang. Bang dat de muzikale groep uit elkaar gaat vallen, is Penders niet. ,,We hebben allemaal de intentie om toch iets te blijven doen met muziek in het theater. Maar hoe dit precies gaat uitpakken, weten we nog niet.” 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement