Volledig scherm
© Menno Boon

Arrestatie in Valkenswaard tijdens grote operatie tegen drugscriminelen in Brabant

VALKENSWAARD - Opnieuw een grote operatie tegen drugscriminelen in Brabant en Limburg. Vijftien verdachten zijn gearresteerd en in dertig panden zijn doorzoekingen gedaan, onder meer in Valkenswaard. Daar is één arrestatie verricht. In totaal is bijna 300.000 euro aan contanten in beslag genomen, diverse soorten drugs en chemicaliën en een aantal wapens.

De invallen van maandag spitsten zich toe op de productie van synthetische drugs zoals partydrugs. Vooral in Limburg waren ook enkele acties die zich richtten op de georganiseerde hennepteelt. Naast Valkenswaard zijn er ook aanhoudingen en doorzoekingen in Tilburg, Sint Willebrord en Tegelen. In totaal werkten zo'n 300 mensen van politie, Openbaar Ministerie, FIOD en Rechter Commissarissen mee aan de acties.

De actie van de politie, Openbaar Ministerie en de FIOD is voor een deel een vervolg op 'Operatie Trefpunt', die op 4 april van dit jaar plaatsvond. Toen werden 55 mensen aangehouden en werden drugslabs opgerold. Startpunt van dat onderzoek: Party King in Best. Een horeca-onderneming die volgens politie en justitie een dekmantel was voor drugscriminaliteit. Party King zou de ontmoetingsplek zijn geweest voor veel mensen die zich bezighielden met fabricage van drugs. Daar overlegden handelaren en producenten met elkaar. Bij die operatie waren in totaal 1500 politiemensen en medewerkers van het OM, de Belastingdienst en Defensie betrokken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement