Volledig scherm
©

Asbest in dak brandende loods Valkenswaard, onderzoek aangrenzende tuinen volgt

VIDEOVALKENSWAARD - In het dak en op het terrein van de loods aan de Kromstraat in Valkenswaard waar maandagavond een grote brand is uitgebroken, is asbest aangetroffen. Omwonenden wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Roet en asdeeltjes zijn verspreid in een groot gebied. De brandweer onderzoekt dinsdag of aangrenzende tuinen vervuild zijn met asbest. 

De brandweer maakte rond 21.00 uur melding van een zeer grote uitslaande brand in een loods bij Loonbedrijf Gebr Roes. In de loods stonden verschillende voertuigen (waaronder een vorkheftruck en vrachtwagens) en ander materiaal. De meeste voertuigen zijn op tijd uit de loods gehaald. Brandweerkorpsen uit onder meer Waalre, Valkenswaard, Leende en Best werden opgeroepen en ook een commandovoertuig kwam ter plaatse. Om 21.25 uur werd, vanwege de aanwezigheid van asbest, opgeschaald naar GRIP 1. GRIP 1 betekent dat er afstemming tussen diverse hulpdiensten nodig is om de brand aan te pakken.

NL-Alerts

Om 21.30 uur is een NL-Alert verstuurd naar omwonenden waarin mensen vanwege de forse rookontwikkeling werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Om 23.20 uur werd een tweede NL-Alert verstuurd, waarin benadrukt werd dat er meer rookoverlast kon ontstaan door het nablussen. Nogmaals werd aangeraden ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

Omwonenden hebben knallen gehoord, waarschijnlijk zijn deze veroorzaakt door gasflessen die ontploften. De rook waaide in de richting van de Amundsenstraat, maar de brandlucht was in de wijde omgeving te ruiken. Via de rook zijn mogelijk asbestdeeltjes verspreid, omwonenden werd daarom aangeraden binnen te blijven. Volgens een woordvoerder van de politie is er niemand gewond geraakt bij de brand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Volledig scherm
© Bert Jansen

Publiek

De brand en de inzet van de hulpdiensten trokken maandagavond veel bekijks. Publiek stond vanuit de Barentszstraat toe te kijken hoe het vuur werd bestreden. Ook burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard kwam ter plaatse. De politie zette de Kromstraat af.

Volledig scherm
©
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
De Kromstraat in Valkenswaard is afgezet vanwege de brand.
Volledig scherm
De brand in Valkenswaard trekt veel bekijks.
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Om 21.30 uur werd een NL-Alert verstuurd naar omwonenden.
Volledig scherm
Volledig scherm
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Valkenswaard e.o.