Volledig scherm
V.l.n.r. Olaf Vugts, directeur Imagineering Efteling, de Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen en de voorzitter van de Stichting Bloemencorso Valkenswaard Chantal Dielis. © Katell Vierstraete

Bloemen prikken in de Efteling als voorbereiding op bloemencorso Valkenswaard

KAATSHEUVEL - Pal naast de nieuwe Efteling-attractie Symbolica, het betoverende paleis waar ieders fantasie tot leven komt, prijken tot maandagavond enkele bijzondere bloemenobjecten. 

Ter plekke afgelopen zaterdag vervaardigd door Valkenswaardse corsomedewerkers. Als opmaat naar het bloemencorso Valkenswaard op zondag 10 september. Het thema van het corso is “65 jaar Efteling in bloemen”.

Corsofanaten

Een tiental Valkenswaardse corsofanaten van de buurtschappen Graafschap en Hazestraat toonde in de Efteling de kunst van het bloemenprikken: in elke bloem een naald om de dahlia’s in het karton te kunnen bevestigen. Even werden ze daarin bijgestaan door Olaf Vugts, directeur Imagineering Efteling, de Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen en de voorzitter van de Stichting Bloemencorso Valkenswaard Chantal Dielis.

Gedurende de vier weekends van augustus gaan er op zaterdagochtend vanuit Valkenswaard verschillende objecten naar de Efteling. Vanaf het moment dat de Efteling opengaat, is gemiddeld een tiental Valkenswaardse corsobouwers actief met het prikken van de dahlia’s. De daar ontstane bloemobjecten zijn, door de beperkte houdbaarheid van de bloemen, tot en met maandagavond in de Efteling te bezichtigen. 

Enthousiasme

Komende zaterdag gaan in de Efteling onder meer aan de slag de prikkers van de buurtschappen Kompas, Stadsebergen en Wilhelmina. Corosobouwer Robin Wijnen (buurtschap Hazestraat) is enthousiast: “Hier bij Symbolica, in het hart van het attractiepark. Een mooiere bouwplek is nauwelijks denkbaar.”

Valkenswaard e.o.