Volledig scherm
© Thinkstock

Brandstofdief uit Valkenswaard aangehouden in Luyksgestel

LUYSKGESTEL - Een 38-jarige man uit Valkenswaard is zondagavond omstreeks 19.15 uur op de Zoeferbeemd in Luyksgestel aangehouden op verdenking van een poging tot brandstofdiefstal. Hij probeerde de brandstof te stelen uit een auto die geparkeerd stond op een naastgelegen perceel vlakbij de brandweerkazerne.

De politie was door het brandweerpersoneel op de hoogte gesteld van een brandstofdiefstal. De brandweermannen hadden een onbekende auto op de parkeerplaats zien staan. Een ooggetuige had een onbekend persoon diesel zien wegnemen uit een voertuig. De man liep naar de onbekende auto toe, maar de brandweermannen probeerden de man tegen te houden totdat de politie er was, maar de man ging er toch vandoor.

De politie was bezig met onderzoek toen een auto met twee personen voorbijreed. Een verdachte werd herkend en is door de politie aangehouden. Op het perceel vond de politie een tuinslang en zeven volle jerrycans van elk 25 liter. Deze stonden opgesteld naast een voertuig. Uit onderzoek blijkt dat de 175 liter diesel is weggenomen uit dit voertuig. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De verdachte zit vast.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement